27 februari 2010

Heta kikärter

Kikärter på burk eller tetra är nog en av de bästa stapelvarorna att ha i skafferiet. De håller hur länge som helst, är lätta att slänga ner i en gryta eller soppa, mixa till en smarrig hummus eller varför inte använda hela som ett lite hett tillbehör? Vi åt de här vitlöksdoftande kikärterna till en indisk kycklinggryta.

Hur enkelt som helst: låt kikärterna rinna av, skölj dem gärna i kallt vatten också. Riv ca 2 cm färsk ingefära fint, pressa 1 vitlöksklyfta, riv skalet från 1 lime och blanda allt i en skål. Hacka antingen en bit färsk chili eller använd en nypa torkade chiliflingor, rör ner i skålen. Pressa ner saften från limen och häll i ungefär 2 msk olivolja. Smaka av med en nypa flingsalt. Rör ner kikärterna och låt gärna stå en stund innan servering.

Tips: Vill du ha kikärterna lite mer färgglada, rör ner hackad koriander eller bladpersilja också!

1 kommentar:

Helena Ljunggren sa...

Kikärter som är så gott, det här måste helt klart provas!