Som alltid med kryddiga grytor som får koka en stund: smaka av, smaka av, smaka av! Behövs det mer spiskummin eller koriander kanske? Jamen, bara ös i lite till då!
Kycklinggryta som är lite lik butter chicken
(4 port)
1 kg kycklingfilé
1 kg kycklingfilé
Marinad:
3 krossade vitlöksklyftor
Ca 2 tsk ingefära, finriven
1 tsk flingsalt
1/2 tsk svartpeppar
1 krm chiliflingor
2 tsk malen koriander
1 tsk malen spiskummin
1/4 tsk krossad kardemumma
Saft från 1 lime
Ca 2 tsk ingefära, finriven
1 tsk flingsalt
1/2 tsk svartpeppar
1 krm chiliflingor
2 tsk malen koriander
1 tsk malen spiskummin
1/4 tsk krossad kardemumma
Saft från 1 lime
Dela kycklingfiléerna i mindre bitar. Lägg i en plastpåse och häll i alla ingredienser till marinaden. Låt stå över natten.
1 stor gul lök
50 g smör
1 burk passerade tomater
1 burk hela körsbärstomater
1 fond du chef eller 1 buljongtärning
1-2 dl vispgrädde
Hacka löken fint. Fräs den i smör tills löken är mjuk. Rör i kycklingen och stek under försiktig omrörning i ca 10 minuter. Tillsätt passerade tomater, de hela körsbärstomaterna med spad och buljongtärningen. Låt koka ungefär 30 minuter. Smaka av under tiden med kryddor och salt. Rör i grädden och låt sjuda ytterligare någon minut.
Servera med ris, raita (yoghurtsås), något salladsliknande och såklart naanbröd!
1 stor gul lök
50 g smör
1 burk passerade tomater
1 burk hela körsbärstomater
1 fond du chef eller 1 buljongtärning
1-2 dl vispgrädde
Hacka löken fint. Fräs den i smör tills löken är mjuk. Rör i kycklingen och stek under försiktig omrörning i ca 10 minuter. Tillsätt passerade tomater, de hela körsbärstomaterna med spad och buljongtärningen. Låt koka ungefär 30 minuter. Smaka av under tiden med kryddor och salt. Rör i grädden och låt sjuda ytterligare någon minut.
Servera med ris, raita (yoghurtsås), något salladsliknande och såklart naanbröd!
1 kommentar:
Just nu tävlar jag ut en ABTRONIC X2 i min blogg! Var med och tävla, du med! :)
Skicka en kommentar