22 februari 2010

Shrikand (kardemummayoghurt)

Under valnötsträdet av Bergenströms är alltid en pålitlig källa till inspiration när det vankas helgmiddag. Till lördagens middag som gick i indiskt tema blev det den bedrägligt enkla efterrätten shrikand, helt enkelt tjock yoghurt som blandas med kardemumma, florsocker och hackade nötter. Lite väl mycket kardemumma tyckte vissa i sällskapet som inte är förtjusta i den kryddan direkt... Jag serverade med strimlad mango och mandelflarn - gott!

Shrikand
(4 port)

4 dl matlagningsyoghurt (eller grekisk/turkisk yoghurt)
ca 1 dl florsocker (smaka av)
1 1/2 dl hackad mandel (jag rostade min först)
ca 3 tsk grovstött kardemumma (ta lite mindre först och smaka av!)

Blanda! Fördela i portionsskålar, ställ kallt till servering. Strö gärna hackade nötter ovanpå vid servering!

1 kommentar:

Helena Ljunggren sa...

Hoppsan, så gott det där lät :)
Under valnötsträdet är en kanonbok :)