Lingon- och apelsintoppingen kommer från tidningen Laga lätt som dock föreslår att färska tranbär ska användas istället för lingon. Kanske blodapelsiner också? Jaja, använd det som finns hemma. Detsamma gäller sockertyperna - lek lite! Muscovado, strårösocker, brun farin - det mesta funkar!
Yoghurtpannacotta med lingon- och apelsintopping
(4 port)
1 gelatinblad
1/2 vaniljstång
1 1/2 dl grädde av valfri sort
2 dl matlagningsyoghurt
2 msk socker av valfri sort
Topping:
1 stor apelsin
1/2 dl råströsocker eller annat mörkt socker
1 dl lingon
Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 minuter. Dela vaniljstången på längden, skrapa ner fröna i en kastrull och häll på grädden. Sjud några minuter. Ta kastrullen från plattan. Krama ur gelatinbladet och låt det smälta i grädden under omrörning. Rör ner yoghurten och sockret och rör tills allt har blandat sig. Häll i fyra portionsformar och ställ i kylen i några timmar. Strax innan servering, skala och filea apelsinen över en skål. Krama ur resten av apelsinen också och häll saften i en kastrull. Rör i sockret och koka upp. Lägg i lingonen och sjud ca 5 minuter. Lägg i apelsinklyftorna. Häll den varma toppingen över pannacottorna precis innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar