22 september 2007

Pannacotta på vit choklad med blåbär

En krämig och len pannacotta är verkligen en perfekt efterrätt. Går bra att förbereda, går (beroende på smaksättning) att kombinera med vilken topping som helst och är enkel och snabb att göra! Igår blev det en pannacotta med vit choklad, toppad med snabbglaserade blåbär.


Pannacotta med glaserade blåbär
(2 port)

1 tsk gelatinpulver (eller 1 gelatingblad)
2 dl matlagningsgrädde
1 1/2 msk socker
en nypa vaniljsocker
50 g vit choklad

1 dl blåbär
lite glögg (eller pressad apelsin eller vatten)
1 nypa mörkt socker (muscovado, råsocker)

Hacka chokladen grovt. Blanda gelatinpulvret med 1 msk vatten och låt svälla någon minut. Koka upp grädde, socker och vaniljsocker. Blanda i chokladen och låt smälta under omrörning. Tillsätt gelatinblandningen under omrörning tills smeten är slät. Häll i portionsformar och ställ i kylen 2-3 timmar. Strax innan servering, värm blåbären tillsammans med vätskan och sockret. De ska inte koka men bli varma. Häll ev. av överbliven vätska och lägg blåbären ovanpå pannacottan. Servera genast.

Inga kommentarer: