23 september 2007

Pasta med sockerärter och västerbottensost

Vi har haft delar av familjen på besök i helgen. Efter en lördag med majonnässpäckad bakad potatis till lunch och försenat kakfika kände jag för att göra en enkel "lättare" pastarätt till middag. Tji fick jag. Mäktigt men gott. Nästa gång tar jag bort smöret ur receptet nedan som ursprungligen kommer från Allt om Mat men som har modifierats till en kycklingvariant med rostad paprika.


Pasta med sockerärter, västerbottensost och kyckling
(4 port)

2 pkt sockerärter (400 g) - eller som jag - 1 paket sockerärter, 1 påse babyspenat
50 g smör
rivet skal och pressad saft ur 1/2 citron
100 g grovriven västerbottensost + lite till att hyvla över
250 g pappardelle (eller 400 g farfalle osv.)
salt, svartpeppar
4 kycklingfiléer
4 rostade paprikor, gärna i olika färger

Koka sockerärterna några minuter i lättsaltat vatten. Använder du babyspenat också, lägg ner den sista minuten. Häll av och lägg i skål alt. mixer. Mixa hälften av sockerärterna, ev. bladspenat, citronskal, citronsaft och västerbottensost till en puré. Strimla kycklingfiléerna och stek dem färdiga i panna. Skär de rostade och skalade paprikorna i bitar. Koka pastan, låt den rinna av och blanda ihop med sockerärtspurén, kycklingstrimlor och paprikabitar. Lägg i de hela sockerärterna och hyvla till sist lite västerbottensost över. Servera genast.

Inga kommentarer: