Kardemummakaka
3 ägg
3 dl socker
100 g smör
2 1/2 dl mjölk
4 1/2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 msk grovstötta kardemummakärnor
Värm ugnen till 175 grader. Smörj och bröa en sockerkaksform som rymmer ca 2 - 2 1/2 liter. Vispa ägg och socker poröst. Smält smöret och häll i mjölken, rör ner den varma blandningen i äggsmeten. Sikta ner övriga torra ingredienser och blanda till en jämn smet. Häll upp smeten i formen. Grädda i ca 40-45 minuter. Låt den stå kvar några minuter i formen, stjälp sedan upp den på ett galler eller fat och låt svalna. Skär upp kakan i bitar.
1 kommentar:
Alltså det är något med de där silikonformarna som får mig att inte prova. För mamma lärde mig att aldrig ha plast i ugnen och det är ungefär så det känns att stoppa in en silikonform.
Efter ditt inlägg känns det som om jag gjort ett riktigt val...
Skicka en kommentar