21 september 2007

Pastagratäng med fetaost och köttfärs

Höstmat för mig är gratänger, grytor, rotfrukter och mastiga köttiga pastarätter. Idag blev en pastadag. Jag insåg nämligen att det fanns en slatt köttfärssås kvar i kylen sedan en tidigare middag och vips var en pastagratäng fixad. Har du ingen köttfärssås - gör en egen på typ 300 g köttfärs, lök, 1 paket krossade tomater och kryddor. Har du ingen fetaost - ta vilken lagrad ost som helst. Viktigt är att komma ihåg att all smaksättning sitter i köttfärssåsen så gör den smakrik!


Pastagratäng med köttfärs och fetaost
(4 port)

Köttfärssås på ca 300 g köttfärs
1 burk lätt crème fraiche (200 g)
225 g pasta
150 g fetaost

Sätt ugnen på 225 grader. Koka pastan men någon minut kortare än vad det står på paketet. Blanda köttfärssås och crème fraiche och värm. Skär hälften av fetaosten i tärningar och blanda i köttfärsröran. Riv eller hacka resten av fetaosten. När pastan är färdig, låt rinna av och blanda med köttfärsen. Häll i en ugnsfast form. Strö den rivna fetaosten över. Gratinera i ca 15-20 minuter. Servera med sallad!

1 kommentar:

Anonym sa...

Det här lät väldigt gott