Kanelpannacotta med äppelklyftor
(4 port)
1 1/2 tsk gelatinpulver
4 dl matlagningsgrädde
1/2 dl socker
1 nypa vaniljsocker
1 nypa kanel
2 äpplen, helst svenska, typ Aroma
kanel
råsocker
Blanda gelatinpulvret med 1 msk vatten och låt svälla någon minut. Koka upp grädde, socker, vaniljsocker och kanel. Tillsätt gelatinblandningen under omrörning tills smeten är slät. Häll i portionsformar och ställ i kylen 2-3 timmar. Strax innan servering, skala och hacka äpplena. Fräs i smör tillsammans med råsocker och kanel. Lägg ovanpå pannacottan. Servera genast.
1 kommentar:
Ulle och jag kan intyga att det var jättegott, liksom pastarätten som vi också fick avnjuta.
Ytterligare en bra sak med pannacottor är f ö att de är lätta att göra diabetikervänliga. Det funkar lika bra med sockerersättning och har man någon smaktillsats i försvinner eventuell syntetisk bismak.
blogg-mamman
Skicka en kommentar