30 november 2007

Snölik efterrätt med lingon

Hittade ett recept ur boken Vinterns söta i tidningen Laga lätt alldeles nyss. Passade utmärkt till enkel fredagsefterrätt - helt enkelt maränger, vit choklad och lingon med crème fraiche. Enligt receptet skulle det egentligen vara kesella men man kan ju inte ha allt hemma. Alltså blev det crème fraiche. Receptet innehåller också hemmagjorda maränger men det var jag för trött för. I min tappning är det alltså en riktigt latkvinnasefterrätt!

Enligt mannen var efterrätten god "om man gillar lingon"... Jag säger att brytningen mellan de bittra lingonen, den sursöta crèmen och de supersöta marängerna funkade hur bra som helst!

Marängmojs med lingon
(3-4 port)

Maränger - hemmagjorda eller färdigköpta beroende på ambitionsnivå
1 burk crème fraiche av valfri fetthalt
100 g vit choklad
1 dl frysta lingon
citronmeliss att garnera med om man vill vara lite fin i kanten

Smält chokladen över vattenbad, blanda med i crème fraichen. Rör i de frysta lingonen och låt stå en stund i kylen. Ställ fram maränger och chokladcrèmen och låt alla blanda ihop sin egen skål vid servering. Garnera med något grönt om så önskas.

Inga kommentarer: