07 juni 2010

Blåbärssmulpaj med marshmallows

Boken Smulpajer av Elisabeth Johansson är (som jag tidigare nämnt) en av mina favoriter bland bakningsböckerna. I boken finns helt enkelt smulpajer - men på ett lite roligare sätt. I helgen blev jag sugen på blåbär så då fick det bli en blåbärssmulpaj med marshmallows och mörk choklad. Kombinationen låter lite märklig kanske men fungerade utmärkt. Marshmallowsen känns lite som en "rolig" grej att ha ovanpå men bidrog ju med sötma. Chokladen däremot vet jag inte om jag kommer att ha i pajen nästa gång, den kändes snarast överflödig.

Pajen precis innan gräddning


Pajen efter gräddning


Hela receptet hittar ni här (och för en gångs skull följde jag det till punkt och pricka)! Annars rekommenderar jag som sagt att skaffa boken Smulpajer.

Till pajen åt vi hemmagjord vaniljgräddglass (fast med riktig vispgrädde).

1 kommentar:

Em sa...

Den var helt galet god! Man tackar och bockar för att man fick förmånen att smaka! :)