07 juni 2010

Fetagratinerad potatis

Äntligen har grillen åkt fram hemma hos oss! Som premiärmiddag blev det grillspett (på marinerad fläskytterfilé, riktigt gott och saftigt!), ugnsbakade potatisen nedan och tzatziki. Potatisen är egentligen ett Leila-recept men hon vill ha på en kruka rosmarin också. Jag tycker nog att smakerna räcker till som de är med paprikapulver och spiskummin. Passa på att göra nu innan all mjölig potatis försvinner!

Fetagratinerad potatis
(ca 4 port)

1 1/2 - 2 kg mjölig potatis (beroende på hur hungriga ni är...)
1 1/2 msk paprikapulver
3/4 msk mortlad spiskummin
Flingsalt, svartpeppar
200 g fetaost
2 msk flytande honung
3/4 dl olivolja

Sätt ugnen på 200 grader. Skala potatisen och koka mjuk. Häll i en långpanna och krossa lite lagom mycket (inte för slätt) med t ex en potatisstöt. Strö över paprikapulver, spiskummin, flingsalt och svartpeppar. Smula fetaosten över och ringla sedan honung och olivolja ovanpå. Gratinera mitt i ugnen i ca 15 minuter. Servera till exempelvis något grillat!

1 kommentar:

Karin W. sa...

Det här är ett potatisrecept som faller mig i smaken. Jag har ett paket grekisk fårost i kylen som har väntat länge på att få komma till användning. Nu är den osten smaksatt med soltorkade tomater och oregano så då trivs den osten nog inte tillsammans med spiskummin.