05 december 2011

Två gånger kaffe

Varje helgmorgon njuter jag av den där första koppen kaffe som jag kan dricka i lugn och ro med tidningen i soffan med katten bredvid (mannen sover vanligtvis fortfarande). Ett extra gott kaffe - som jag faktiskt ser fram emot varje år - är julkaffet som brukar komma så här i adventstider. Zoega var snälla nog att skicka hem årets julkaffe (som jag för övrigt säkerligen hade köpt själv annars) och det är riktigt gott! Inte vet jag om jag känner alla smaker som påstås finnas i kaffet men vad spelar det för roll egentligen? Kaffet är gott ju!

En hälsning till Zoega bara: varför inte göra julkaffet (som ska vara årets finaste blandning enligt paketet) av rättvisemärkt kaffe? Det hade ju bidragit till att göra julen lite finare även för andra än oss priviligerade kaffedrickare i Sverige... 


Däremot hörni, vad tycker ni om Blossa 2011? Vi smakade i helgen och jag måste säga att jag inte är imponerad! Kaffesmaken känns malplacerad och bidrar till en bismak som jag verkligen inte gillar. Nej nej, tillbaka med forna års Blossasmaker, tack! Jag håller mig till hederlig Blossa vinglögg istället (och alkoholfria Sövdeglöggen på vardagar). Däremot är Blossa 2011-flaskan riktigt snygg! 

2 kommentarer:

Frostrosor sa...

Har också fått denna! Men väntar på att få gäster som kan bedöma kaffet, då jag själv inte dricker kaffe!

Marie S sa...

Jag har inte smakat årets glögg men många som skriver om den o har smakat tycker inte att det den är så god - med andra ord så blir det nog inte att jag smakar den.