05 november 2011

Pestotoppad fläskytterfilé

Att helsteka en fläskytterfilé (billigare än fläskfilé, minst lika gott) och sedan smörja in den med pesto och låta vila - är det egentligen något att ägna ett blogginlägg åt? Jo, jag tycker nog det. Det är nämligen ett utmärkt sätt att med ytterst lite ansträngning fixa en riktigt god fredagsmiddag. Tillbehören går ju att variera enligt eget önskemål, just den här måltiden hade vi ugnsstekt potatis (inne samtidigt som köttet och lite till) och gräddstuvad svartkål (ta gärna savoykål istället). Här kommer alltså det urenkla men ack så smidiga receptet!

Pestotoppad fläskytterfilé

1 fläskytterfilé
Olja, flingsalt, svartpeppar
3 msk god pesto (gör själv om du orkar, jag tog från burk)

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg fläskytterfilén i en ugnsfast form. Strö olja, flingsalt och svartpeppar över - knåda in lite i köttet. Sätt en termometer i den tjockaste delen av köttet och stek till den visar 70 grader. Ta ut fläskytterfilén och lägg på en bit ugnsfolie. Skär några skåror i köttet och lägg därefter peston ovanpå. Tryck gärna in peston lite. Vik ihop folien ovanpå köttet till en rulle och låt vila 20 minuter. Servera med valfria tillbehör. 

1 kommentar:

Therese sa...

Ooooh, tack för tipset!:)