04 november 2011

Mjuka ljusa grova bröd?

Jag är med i Pågens brödpanel, vilket innebär att jag ett par gånger om året får en låda från Pågen med nyheter i sortimentet. Nu senast kom en låda med sex-sju sorters bröd och bullar, varav en del hamnade raskt i frysen (kan ju inte äta hur mycket bröd som helst på två personer) och en del åts upp så snart som möjligt. Jag får alltså återkomma med resten men bland det som åts direkt var de här bröden: Äntligen mjukbröd runt.

Utöver att de har ett något fånigt namn har de här bröden mycket som talar för dem. De innehåller vete, siktad råg och havre och ska enligt Pågen ha lika mycket fibrer som mörka bröd och innehåller alltså fullkorn. De smakade nästan som vanliga mjuka bröd (dvs. väldigt lätta att äta) och mannen gillade dem skarpt. (Förresten så äter han dem med honung och ost, en kombination som jag verkligen inte kan förstå!) Jag är lite mer förtjust i grova bröd men åt även dessa, det är ju aldrig fel att få i sig lite extra fullkorn.

Vi fick också med två paket vetebullar, dels med vanilj, dels med kardemumma. Jag har faktiskt en fråga - vad gör man med vetebullar egentligen (utöver semlor som det ju inte riktigt är säsong för ännu)?

1 kommentar:

Marie S sa...

Vi brukar äta vetebullar "bara som de är" barnen är speciellt förtjusta i det. Kanske liiite torrt men det är gott med massor av kaffe eller te till! =)