Pestotoppad fläskytterfilé
1 fläskytterfilé
Olja, flingsalt, svartpeppar
3 msk god pesto (gör själv om du orkar, jag tog från burk)
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg fläskytterfilén i en ugnsfast form. Strö olja, flingsalt och svartpeppar över - knåda in lite i köttet. Sätt en termometer i den tjockaste delen av köttet och stek till den visar 70 grader. Ta ut fläskytterfilén och lägg på en bit ugnsfolie. Skär några skåror i köttet och lägg därefter peston ovanpå. Tryck gärna in peston lite. Vik ihop folien ovanpå köttet till en rulle och låt vila 20 minuter. Servera med valfria tillbehör.
Olja, flingsalt, svartpeppar
3 msk god pesto (gör själv om du orkar, jag tog från burk)
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg fläskytterfilén i en ugnsfast form. Strö olja, flingsalt och svartpeppar över - knåda in lite i köttet. Sätt en termometer i den tjockaste delen av köttet och stek till den visar 70 grader. Ta ut fläskytterfilén och lägg på en bit ugnsfolie. Skär några skåror i köttet och lägg därefter peston ovanpå. Tryck gärna in peston lite. Vik ihop folien ovanpå köttet till en rulle och låt vila 20 minuter. Servera med valfria tillbehör.
1 kommentar:
Ooooh, tack för tipset!:)
Skicka en kommentar