Jag har en mapp fylld med urklippta recept, sorterade efter måltidstyp. Idag hittade jag ett recept på dinkelpannkakor i brunchhögen som jag inte har en aning om var det kommer ifrån, någon mattidning säkerligen. Pannkakorna fick bli dagens brunch, och de blev riktigt matiga och goda!
Jag använde fullkornsdinkelmjöl och vanliga havregryn men använd gärna andra varianter om du har dem hemma. Till detta åt vi en klick turkisk yoghurt och så äppel- och rabarberkompott!
Dinkel- och havregrynspannkakor
(2 port)
1 dl dinkelfullkornsmjöl
1 dl havregryn
3 dl havre- eller sojamjölk (eller vanlig mjölk)
1 msk honung
1/2 tsk kanel
1 krm salt
2 små ägg
Smör till stekning
Vispa ihop mjöl, havregryn och hälften av mjölken. Rör därefter ner resten av ingredienserna. Låt stå ca 15-30 minuter (så länge du orkar vänta helt enkelt) och rör därefter om så att det blir en jämn smet igen. Stek pannkakorna i smör och servera med t ex tjock yoghurt och äppelkompott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar