27 september 2011

Äppelmos med rabarber

Jag har kokat rätt så mycket äppelmos de senaste veckorna. Några burkar fick lite vanilj i sig, några kardemumma och några kanel. För att variera mig lite använde jag ett tips från fina Söta saker: äppelmos med rabarber i! Hur lätt som helst att koka ihop och lite annorlunda smak, nästan åt kompotthållet.


Äppel- och rabarbermos
Ca 5 medelstora äpplen
ca 3 dl rabarberstjälkar i bitar
1 dl socker
2 dl vatten
1 krm vaniljpulver

Skala äpplena och skär dem och rabarbern i bitar. Lägg i kastrull och häll i vatten och vaniljpulver. Låt koka tills både äpplena och rabarbern är mjuka (kan variera beroende på äppelsort). Mosa frukten med en bred slev eller potatisstöt till den konsistens du önskar. Ta av från värmen, rör i sockret. Koka upp snabbt igen och häll sedan på varma burkar. 

Inga kommentarer: