15 januari 2011

Lax med spenat- och ramslöksröra

Tillbaka i vardagen och dags för snabba middagar igen, som till exempel den här enkla laxrätten. Tillagningen går på nolltid! Sedan i somras har jag ramslök i frysen så jag klippte ner några sådana blad i spenatröran. Har du ingen ramslök, ta en vitlöksklyfta istället. Laxen serveras gärna med kokt potatis och ett glas (eller två) vitt vin!


Lax med spenat- och ramslöksröra
(2 port)

300 g laxfilé (gör inget om skinnet sitter kvar undertill)
200 g tinad spenat (hackad går bra)
ca 3 ramslöksblad eller 1 vitlöksklyfta
1 dl matlagningsgrädde
Salt, svartpeppar
Olja till formen

Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en liten ugnsfast form med olja i botten. Lägg i laxfilébiten, salta och peppra. Blanda spenat, matlagningsgrädde och hackade ramslöksblad. Smaka av med salt och peppar. Häll spenatröran runtom laxen (inte ovanpå). In i ugnen i ca 12-15 minuter eller tills laxen är lagom stekt för dig. Servera med kokt potatis och någon grönsak eller två, kanske en citronklyfta också.

Inga kommentarer: