16 januari 2011

Enkel äppelcheesecake i glas

Efter den första hela arbetsveckan på väldigt länge (och nu tänker vi inte på att det är 14 veckor kvar till nästa fyradagarsvecka, dvs. påsk) räckte energin på fredagskvällen ungefär lagom mycket till att dels traska hem i snöslasket, dels fixa något ätbart till middag. Efterrätten blev snarast en eftertanke men trots denna oplanering mycket lyckad. Fräsch syrlig cream cheese, kaneliga äpplen och söta digestivekex blir tillsammans en enkel snabbfixad cheesecake i glas!


Äppelcheesecake i glas
(2 port)

2 digestivekex
Kanel
2 medelstora äpplen, skalade och finhackade
Smör till stekning
1 + 1 tsk honung
1/2 krm vaniljpulver
100 g cream cheese

Smula sönder ett digestivekex i botten på varje glas. Strö lite kanel över och skaka om. Stek äppelbitarna mjuka med 1 tsk honung och lite kanel. När de är lagom mjuka, ta av plattan från värmen och låt stå en liten stund. Låt dem ev. kallna om du inte har bråttom med efterrätten som jag (som åt dem ljumna, gott). Vispa ihop cream cheese, honung och vaniljpulver. När det är dags för servering, lägg äppelbitarna ovanpå digestivesmulorna och täck med cream cheeseröra. Strö gärna lite extra kanel ovanpå. Ät genast!

1 kommentar:

mumsfillibaba sa...

Sådana desserter gillar jag!! Låter supergott!!