Äppelcheesecake i glas
(2 port)
2 digestivekex
Kanel
(2 port)
2 digestivekex
Kanel
2 medelstora äpplen, skalade och finhackade
Smör till stekning
1 + 1 tsk honung
1/2 krm vaniljpulver
100 g cream cheese
Smula sönder ett digestivekex i botten på varje glas. Strö lite kanel över och skaka om. Stek äppelbitarna mjuka med 1 tsk honung och lite kanel. När de är lagom mjuka, ta av plattan från värmen och låt stå en liten stund. Låt dem ev. kallna om du inte har bråttom med efterrätten som jag (som åt dem ljumna, gott). Vispa ihop cream cheese, honung och vaniljpulver. När det är dags för servering, lägg äppelbitarna ovanpå digestivesmulorna och täck med cream cheeseröra. Strö gärna lite extra kanel ovanpå. Ät genast!
Smör till stekning
1 + 1 tsk honung
1/2 krm vaniljpulver
100 g cream cheese
Smula sönder ett digestivekex i botten på varje glas. Strö lite kanel över och skaka om. Stek äppelbitarna mjuka med 1 tsk honung och lite kanel. När de är lagom mjuka, ta av plattan från värmen och låt stå en liten stund. Låt dem ev. kallna om du inte har bråttom med efterrätten som jag (som åt dem ljumna, gott). Vispa ihop cream cheese, honung och vaniljpulver. När det är dags för servering, lägg äppelbitarna ovanpå digestivesmulorna och täck med cream cheeseröra. Strö gärna lite extra kanel ovanpå. Ät genast!
1 kommentar:
Sådana desserter gillar jag!! Låter supergott!!
Skicka en kommentar