Smulpaj med rabarber och mandelmassa
(ca 4 stora bitar)
Mandelsmulor:
200 g mandelmassa (grovriven)
100 g smör (eller 150 g som ursprungsreceptet säger)
1 dl råströsocker (eller 1 1/2 dl strösocker som ursprungsreceptet säger)
2 1/2 dl vetemjöl
Rabarberfyllning:
4 rabarberstjälkar, medelstora
1 cm färsk ingefära, finriven
1/2 dl råströsocker (eller vanligt strösocker)
1 msk potatismjöl
Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan grovt, skär smöret i tärningar och arbeta snabbt ihop till en grynig massa tillsammans med mjölet och sockret. Fördela hälften av massan i botten på en pajform (ca 24 cm i diameter). Grädda mitt i ugnen i 7-8 minuter. Skala rabarbern om det behövs och skär i ca 1 cm stora bitar. Blanda med riven ingefära, socker och potatismjöl. Lägg blandningen i det förgräddade pajskalet och grädda i ytterligare 25-30 minuter. Servera med glass, grädde eller varför inte en vaniljvisp?
1 kommentar:
Åh smulpaj är så mumsigt :)
Skicka en kommentar