
Vaniljvisp
(ca 4 port)
2 äggulor
2 msk florsocker
1/2 tsk vaniljsocker (eller en nypa vaniljpulver)
3 dl grädde
Vispa äggulor, florsocker och vaniljsocker pösigt. Vispa grädden lätt och vänd sedan ner den i blandningen.
OBS! Alternativt tillvägagångssätt om du har t ex en Kitchen Aid som är lite kinkig med att vispa små mängder: vispa äggulor, florsocker och vaniljsocker med ca 1/2 dl av grädden. Rör sedan i resten av grädden och vispa vidare till önskad konsistens.
3 kommentarer:
Vad perfekt! Jag som planerar en Jordgubbs- och rabarberpaj till i morgon. Nu har jag tillbehöret också!
hemmagjord vaniljsås är ljuvligt. när jag gör vaniljsås brukar jag använda vaniljstång och långsamt vispa såsen tjock på plattan under svag värme. sen får den ligga i kylskåpet och gotta till sig flera timmar. lika gott (eller egentligen ännu godare) tycker jag nog det är med lättvispad grädde.
oj vaniljvisp har jag aldrig prövat att göra- det måste jag testa! bra tips!
Skicka en kommentar