01 juni 2009

Rabarbermuffins med mandelmassa och vit choklad

Från en snäll kollega fick jag en stor bunt rabarber som bland annat blev till rabarbermuffins som solig söndagseftermiddagsfika! Ett helt vanligt muffinsrecept med lite extra riven mandelmassa och så sockrad rabarber. Jag råkade få smält vit choklad över (mest för att jag glömde en förpackning ovanpå den varma ugnen medan muffinsen gräddades) och ringlade lite över muffinsen som glasyr, rekommenderas. Säkert gott att riva ner lite vit choklad i smeten också!


Rabarbermuffins med mandelmassa och vit choklad
(ca 10 st)

100 g smör
2 ägg
1 dl råströsocker
1 kryddmått vaniljpulver (eller 1 tsk vanligt vaniljsocker)
2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
50 g mandelmassa
ca 3-4 rabarberstjälkar
1 tsk potatismjöl
1-2 msk strösocker

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och låt det svalna något. Vispa ägg, socker och vaniljpulver fluffigt. Rör ner smör och mjölk. Blanda vetemjöl och bakpulver. Riv mandelmassan fint. Rör försiktigt ner mjölblandningen och mandelmassan i smeten. Skala rabarbern och skär i ca 1 cm stora bitar, blanda med potatismjöl och strösocker. Ställ ut ca 10 muffinsformar av papper, gärna i en muffinsform. Fyll muffinsformarna till hälften. Fördela rabarbern ovanpå. Finns det någon smet kvar så klicka den ovanpå rabarbern i formarna. Grädda mitt i ugnen i ca 12-15 minuter. Ringla eventuellt lite smält vit choklad över.

2 kommentarer:

soya sa...

Åh så mumsigt :)
kram

Lisa sa...

vad gott och vilken härlig bild!