
Rabarbermuffins med mandelmassa och vit choklad
(ca 10 st)
100 g smör
2 ägg
1 dl råströsocker
1 kryddmått vaniljpulver (eller 1 tsk vanligt vaniljsocker)
2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
50 g mandelmassa
ca 3-4 rabarberstjälkar
1 tsk potatismjöl
1-2 msk strösocker
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och låt det svalna något. Vispa ägg, socker och vaniljpulver fluffigt. Rör ner smör och mjölk. Blanda vetemjöl och bakpulver. Riv mandelmassan fint. Rör försiktigt ner mjölblandningen och mandelmassan i smeten. Skala rabarbern och skär i ca 1 cm stora bitar, blanda med potatismjöl och strösocker. Ställ ut ca 10 muffinsformar av papper, gärna i en muffinsform. Fyll muffinsformarna till hälften. Fördela rabarbern ovanpå. Finns det någon smet kvar så klicka den ovanpå rabarbern i formarna. Grädda mitt i ugnen i ca 12-15 minuter. Ringla eventuellt lite smält vit choklad över.
2 kommentarer:
Åh så mumsigt :)
kram
vad gott och vilken härlig bild!
Skicka en kommentar