
Citron- och timjanskorpor
(ca 30 st)
75 g hasselnötter
25 g pinjenötter
4 dl vetemjöl
1 1/2 dl råströsocker
skal av 1 citron
en gnutta vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
1 nypa flingsalt
1 msk torkad timjan
2 ägg
(ev pressad citronsaft)
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg alla ingredienser, förutom äggen, i en mixer och kör några sekunder till en grovhackad blandning. Mixa ner äggen, ett i taget, till en dag. Om degen känns för torr, pressa gärna ner lite av citronsaften i taget tills degen formar sig. Ta upp och forma två rullar på bakplåtspappersklädd plåt. Tryck till rullarna lite och grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Sänk ugnens värme till 125 grader. Ta ut plåten och skär rullarna i 1 cm breda skorpor på längden. Lägg skorporna med snittytan upp på en plåt och grädda dem i ytterligare ca 25 minuter. Är de inte riktigt torra då - stäng av ugnsvärmen och låt plåten stå kvar så länge som behövs.
2 kommentarer:
Biscotti är ju så himla gott! Det KÄNNS lite nyttigare än en muffins... men sockerfritt kan man ju inte påstå att det är;) Får ta tag i mina tester av dina recept när ugnen fungerar igen/står på rätt plats!
Kramkram
å så gott!!! jag har planerat in ett skorpbak i veckan eftersom min lilltjej älskar skorpor. de här kanske man skulle pröva då!
Skicka en kommentar