25 maj 2009

Rostad aubergine med tomat och fetaost

När jag fyllde år hade vi ett litet trädgårdsmys med familjerna. Mycket trevligt, och så fick jag dessutom laga skojig mat! En liten buffé blev det med kyckling, lax, ett par foccacior, couscoussallad och så den här rostade auberginen med tomat och fetaost - ett mycket enkelt tillbehör som smakar utmärkt i solskenet!

Ang. mängden räcker det här gott och väl till 12 personer som en del av buffé. Jag hittade recepten till det mesta av buffén i ett gammalt nummer av Allt om Mat men anpassade lite efter egen smak såklart!


Rostad aubergine med tomat och fetaost
(ca 12 pers på buffé)

4 stora auberginer
1/2 dl olivolja
flingsalt, nymalen svartpeppar
2 askar cocktailtomater
300 g fetaost
1/2 dl olivolja
1/4 dl balsamvinäger
1/2 kruka basilika
1 påse ruccolasallad

Sätt ugnen på 225 grader. Skär auberginen i långsmala klyftor och lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Pensla dem med olivolja och strö lite flingsalt och peppar över. Stek i ugnen i ca 40 minuter tills klyftorna är bruna och genomstekta (men inte brända...). Låt dem svalna (hit går bra att göra dagen innan). Lägg upp aubergineklyftorna på ett stort fat tillsammans med tomater, ruccolasallad, smulad/hackad fetaost och strimlad basilika. Droppa över olivolja och balsamvinäger inför serveringen.

Inga kommentarer: