23 maj 2009

Trendig libbsticka

Den här veckan (t.o.m. imorgon) pågår Matrundan på Österlen, ett trevligt initiativ där gårdsbutiker och restauranger håller öppet och visar sin verksamhet. Vi kunde såklart inte hålla oss därifrån och besökte i torsdags bland annat Österlenkryddor vid Ystad (Köpingebro). För 80 kr per person fick vi en rundvandring bland kryddfälten med många anekdoter och tips från ägarinnan Eva. Dessutom serverades örtinspirerat fika efteråt!


Den örten som Eva pratade sig varmast för var libbsticka som har lite selleriliknande smak och som används i buljonger m.m. Jag köpte faktiskt med mig en liten planta libbsticka hem som snart ska planteras ut på balkongen. Efter att ha googlat lite vet jag nu också att det för närvarande pågår en libbsticketrend - se bara vad Taffel-Lisa skriver! Ska bli kul att se vad min lilla planta kan förmå i smakväg - den måste nog bara växa till sig lite först!

Psst. Boken i bakgrunden - Örter och smaker från Österlen - är skriven av ovan nämnda Eva och innehåller många örtiga recept, återkommer!

Inga kommentarer: