29 mars 2009

Tema Under valnötsträdet

Den här veckan tänkte jag ha ett litet tema i matlagningen och laga middagar i princip bara ur Under valnötsträdet av Anna & Fanny Bergenström. Vadan detta undrar ni kanske? Jo, jag har alldeles för många kokböcker hemma. Jag tittar i dem, tänker att "det där vore ju gott att laga någon gång" och återgår sedan till att ramla på nya recept på nätet som ju också bara måste testas... Därför ska jag ge kokböckerna en ärlig chans helt enkelt genom att fokusera på ett urval av dem, en i taget!

Jag valde Under valnötsträdet som mjukstart eftersom den innehåller en många recept med olika smaker. Därför blir den här veckans bloggande inte en upprepning av hela kokboken utan snarare ett smakprov av vad den kan erbjuda. Kanske inspirerar det någon till ett inköp? Dessutom kommer jag säkerligen, min vana trogen, att ändra i recepten för att passa min egen smak och tillgängliga ingredienser.

Eftersom mannen är borta på tjänsteresa nästan hela veckan passar jag på att laga mycket vegetariskt (annars får jag vanligtvis kommentaren "gott, men var är köttet?"). Alltså, veckans matlista (lördag - fredag):

Lördag:
Kryddigt saffransris med kardemumma och kyckling

Söndag:
Toms minestrone med chorizo
Mannagrynspudding från Amritsar

Måndag:
Vardagspasta med tonfisk

Tisdag:
Dewis potatiscurry

Onsdag:
Linssoppa med chili

Torsdag:
Ugnsrostad zucchini med vitlök och örter
(halloumi till)

Fredag:
Sparrisrisotto med örter

(Jag återkommer till det här inlägget och länkar till recepten när de är lagade).

1 kommentar:

fruktsallad sa...

Kul idé! Jag är precis likadan, inspireras massor av kokböckerna för att sedan glömma när jag ska planera veckans mat. Jag borde också ta itu med en kokbok i taget...