En av rätterna i boken är de här thaiköttbullarna med kokos - kryddiga men riktigt goda! Samtidigt som jag stekte köttbullarna lade jag i lite lök i pannan som fick bli mjuk. Till detta hade vi ris och några olika asiatiska såser. Jag har gjort några mindre ändringar i receptet men i princip är det Lisas recept!
Saknas det för många ingredienser i skafferiet för en snabb middag? Testa gärna de här vietnamesiska dumplingsarna istället (eller också) som jag gjorde för ett tag sedan!

(4 port)
500 g blandfärs
1 dl kokosflingor
1/2 dl mjölk
1-2 msk chilipasta (ersätt ev. med lite mindre sambal oelek)
1 msk råsocker eller ljust muscovadosocker
1 msk fisksås
1 tsk salt
3/4 dl friterad lök (ja, det låter skumt men löken ger verkligen god smak!)
1 1/2 msk finriven ingefära
1 1/2 msk finhackad citrongräs (det glömde jag men det gick bra ändå...)
smör till stekning
Blanda alla ingredienser förutom färsen. Låt stå och svälla i minst en kvart. Blanda därefter ner färsen och arbeta samman till en smidig smet. Rulla små köttbullar, gärna med oljade händer så går det lättare. Stek köttbullarna i smör i en stekpanna på låg värme.
1 kommentar:
Det där bara måste jag prova! Lät alldeles för spännande för att låta bli. :) Tack för tipset!!
Skicka en kommentar