Kyckling i citronmelissmarinad
(10 port på buffé, ca 6 som huvudrätt)
2 majskycklingar (à 1 1/2 kg)
2 msk flingsalt
1/2 tsk nymald svartpeppar
Marinad:
1 1/2 dl hackad citronmeliss
3 pressade vitlöksklyftor
3 cm färsk ingefära, riven
2 msk kinesisk soja
1 dl rapsolja
Tillbehör:
150 g sötmandel
1 1/2 dl sultanrussin
Sätt ugnen på 200 grader. Stycka kycklingen i ca 10 bitar. Lägg bitarna i en långpanna och strö över salt och peppar. Blanda ihop marinaden och häll den över kycklingen. Tillaga mitt i ugnen ca 45-50 minuter. Ös kycklingen några gånger under tiden. Kolla att kycklingen är genomstekt (köttsaften ska vara klar utan rosa inslag!). Skålla mandlarna och rosta dem i en torr het stekpanna. Blanda mandel och sultanrussin och lägg på ett fat. Lägg kycklingbitarna ovanpå och garnera med färsk citronmeliss.
3 kommentarer:
Tror att man ska korta stektiden om man använder filé och inte kycklingbitar med ben i. Annars blir det nog lite för torrt. Och i alla fall i Stockholm finns det majskycklinglår att köpa för den som är för blödig för att stycka själv...
kram
mamma
Tack för påminnelsen! Har ändrat i texten ovan!
Riktig favorit!
Skicka en kommentar