29 mars 2008

Äggcocotte med skinka och soltorkade tomater

En av de delikata påskbruncherna bestod delvis av de här äggcocotterna. Tillsammans med soltorkade tomater, parmesanost och strimlad skinka bildar de krämiga äggen en utsökt frukost som dessutom går bra att förbereda för att sedan gräddas av. Idag blev det croissanter av färdigköpt deg som gräddades tillsammans med cocotterna - en mycket bra kombination!

Äggcocotter med skinka och soltorkade tomater
(4 port)

50 g strimlad skinka
4 ägg
1 dl matlagningsgrädde
1/2 dl riven ost, gärna parmesan men annan lagrad ost går också bra
2 soltorkade tomater, strimlade
rostad lök att strö över
basilika att strö över

Sätt ugnen på 200 grader. Koka upp vatten, gärna i vattenkokare. Strimla skinkan och fördela i fyra små ugnssäkra portionsformar som rymmer ca 1-1 1/2 dl. Knäck ägget försiktigt över skinkan. Häll matlagningsgrädden över och strö över den rivna osten. Rör om försiktigt utan att ha sönder gulan. Strö gärna lite extra ost över. Ställ formarna i en ugnssäker form och häll kokande vatten runt formarna så att det täcker ca halvvägs upp. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Vitan ska ha stelnat och gulan ska vara krämig. Strö strimlade soltorkade tomater, rostad lök samt gärna strimlad basilika över och servera genast!

Inga kommentarer: