Äggcocotter med skinka och soltorkade tomater
(4 port)
50 g strimlad skinka
4 ägg
1 dl matlagningsgrädde
1/2 dl riven ost, gärna parmesan men annan lagrad ost går också bra
2 soltorkade tomater, strimlade
rostad lök att strö över
basilika att strö över
Sätt ugnen på 200 grader. Koka upp vatten, gärna i vattenkokare. Strimla skinkan och fördela i fyra små ugnssäkra portionsformar som rymmer ca 1-1 1/2 dl. Knäck ägget försiktigt över skinkan. Häll matlagningsgrädden över och strö över den rivna osten. Rör om försiktigt utan att ha sönder gulan. Strö gärna lite extra ost över. Ställ formarna i en ugnssäker form och häll kokande vatten runt formarna så att det täcker ca halvvägs upp. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Vitan ska ha stelnat och gulan ska vara krämig. Strö strimlade soltorkade tomater, rostad lök samt gärna strimlad basilika över och servera genast!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar