27 mars 2008

Vårig sallad med mango, avokado och pumpafrön

Påskpausen blev lite längre än planerad: behövde några extra dagar för att hämta mig från alla härliga matstunder i helgen! Har blivit rejält bortskämd med bruncher varje dag samt goda middagar. En av middagarna - påskmiddagen faktiskt - var nedanstående sallad med en marinerad kyckling till (det receptet kommer snart!). Riktigt god, hämtad från Allt om Mat. Fryst mango går precis lika bra som färsk! Vänd ihop salladen precis innan servering så håller den sig fräsch och krispig.

Vårig sallad med mango, avokado och pumpafrön
(8-10 port som tillbehör)

1 ask körsbärstomater, gärna gula
1 mogen mango eller 1/2 paket fryst mango
3 avokador
1/2 rödlök
1 påse babyspenat (80 g)
1 påse/ask ruccola (ca 100 g)
1 kruka basilika
2 paket cocktailmozzarella (à 125 g)
flingsalt, svartpeppar
1 dl pumpakärnor eller salladstopping med pumpafrön och solrosfrön

Dressing:
1/2 schalottenlök
1 msk honung
1/2 dl vitvins- eller äppelcidervinäger
1 dl rapsolja
1/2 dl olivolja
1/2 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar

Gör vinägretten: skala och hacka löken. Blanda lök, honung och vinäger. Häll i oljan, först droppvis och sedan i en fin stråle. Smaka av med salt och peppar. Gör salladen: Halvera körsbärstomaterna. Skala och skär mango (om färsk) och avokado i skivor. Skala rödlöken och skär den i tunna skivor. Skölj salladen och bladspenaten och låt rinna av. Lägg upp alla ingredienser på ett stort fat. Ringla över dressingen. Strö flingsalt och pumpakärnor över salladen och krydda med svartpeppar.

Inga kommentarer: