Vårig sallad med mango, avokado och pumpafrön
(8-10 port som tillbehör)
1 ask körsbärstomater, gärna gula
1 mogen mango eller 1/2 paket fryst mango
3 avokador
1/2 rödlök
1 påse babyspenat (80 g)
1 påse/ask ruccola (ca 100 g)
1 kruka basilika
2 paket cocktailmozzarella (à 125 g)
flingsalt, svartpeppar
1 dl pumpakärnor eller salladstopping med pumpafrön och solrosfrön
Dressing:
1/2 schalottenlök
1 msk honung
1/2 dl vitvins- eller äppelcidervinäger
1 dl rapsolja
1/2 dl olivolja
1/2 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
Gör vinägretten: skala och hacka löken. Blanda lök, honung och vinäger. Häll i oljan, först droppvis och sedan i en fin stråle. Smaka av med salt och peppar. Gör salladen: Halvera körsbärstomaterna. Skala och skär mango (om färsk) och avokado i skivor. Skala rödlöken och skär den i tunna skivor. Skölj salladen och bladspenaten och låt rinna av. Lägg upp alla ingredienser på ett stort fat. Ringla över dressingen. Strö flingsalt och pumpakärnor över salladen och krydda med svartpeppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar