18 juli 2007

Turboversionen av halm och hö

Idag kom vi hem från ICA 20:55. Kl 21:15 satt vi framför TV:n (Hell's Kitchen inspelat såklart...) och mumsade på en snabbvariant av familjefavoriten nr 1 - Halm och hö. Matlagningen gick faktiskt så supersnabbt att mått och sånt inte riktigt hanns med... men ni fattar nog principen.

Halm och hö i turboversion

Koka pasta (fusilli, farfalle... lite vad som helst funkar). Medan pastan kokar, stek hackad gul lök (behöver inte vara så små bitar) i lite smör. Efter någon minut, lägg i en näve frysta sockerärter (eller halverade sugarsnaps) och ytterligare någon minut senare hackad rökt skinka. Häll matlagningsgrädde över så att det blir lite såsigt. Sjud tills pastan är färdig. Riv ost av valfri sort (lagrad ger lite extra umpf till smaken) och rör ner i såsen. Lägg ev i några hackade blad av färska örter (basilika, persilja, kanske salvia). Smaka av med salt och peppar. Häll av pastan och blanda därefter med såsen. Servera genast!

Inga kommentarer: