01 april 2007

Familjefavorit nr 1


En riktig klassiker i min familj är mammas halm och hö. Snabb middag som är så god, så god! Funkar med både parmesan på burk (snabbvarianten) och "nyriven" parmesan. Kanske med en sallad på varma cocktailtomater, lite balsamvinäger och bladpersilja till..?


Halm och hö
(4 port)
200 g rökt skinka
1-2 gula lökar
2 dl matlagningsgrädde
parmesanost
svartpeppar
tagliatelle (helt både gul och grön)
200 g frysta gröna ärtor
Hacka löken och skär skinkan i strimlor eller små kuber. Koka tagliatellen. Bryn lök och skinka. Blanda grädde och parmesanost, tillsätt svartpeppar och smaka av med salt. Häll såsen och de frusna ärtorna i stekpannan och låt puttra några minuter. Häll av spaghettivattnet och blanda med det andra. Servera med extra parmesanost.

1 kommentar:

Anonym sa...

Ja, den är praktisk eftersom den går att göra på ingredienser som man ofta har hemma. Den rökta skinkan kan man byta ut mot kassler utan att smaken försämras.
I kväll åt vi för övrigt en annan snabblagad favorit - renskav med champinjoner och creme fraiche. Den är så enkel att göra att t o m pappa klarar av den... Fast i kväll var han upptagen med att titta på Modos match.
kram
mamma