26 mars 2013

Enklaste thaikycklingsoppan

Det här är en av mina favoritsoppor! Den är hur lätt som helst att fixa till, kräver bara ett fåtal ingredienser och ger ändå en riktigt god thaismak på nolltid. Jag köper grön currypasta i en asiatisk livsmedelsbutik, en stor bytta kostar nästan ingenting och räcker hur länge som helst! Dock kan styrkan mellan currypastorna variera kraftigt så ta hellre lite mindre i början och smaka av med mer.



Thaikycklingsoppa på enkelt vis
(3 port)

Ca 350 g kycklingfilé eller kycklinglårfilé
Kokosolja eller annan olja till stekning
2 mellanstora morötter
1 burk kokosmjölk
Ca 1 msk grön currypasta (smaka av efter hur stark du vill ha soppan)
Ca 1 msk fisksås
Rivet skal och saft av 1/2 lime
Ett par nävar broccolibuketter (gärna frysta)

Strimla kycklingen. Hetta upp oljan i en gryta och fräs kycklingen en liten stund. Tärna morötterna fint och tillsätt i grytan. Rör ner currypastan och fräs någon minut till under omrörning. Häll i kokosmjölk och fisksås. Låt koka ca 10 minuter. Rör ner limeskal och broccolibuketter. Låt koka ca 3 minuter till (eller till dess att broccolin är lagom mjuk). Smaka av med limesaft och salt.

Inga kommentarer: