24 mars 2013

Våfflor på mandelmjöl

Jag är helt fast i mandelmjölsträsket just nu! Det började med makarons men har sedan övergått till allt från pannkakor till godis. Just pannkakor på mandelmjöl har jag gjort till helgfrukost några gånger och jag tycker att jag blir sådär behagligt mätt av dem. Vanliga pannkakor är ju fantastiskt goda men mättar mig inte lika länge. Till pannkakorna brukar jag ha tjockyoghurt blandat med en klick keso, tinade blåbär eller hallon och så flytande honung eller agavesirap ovanpå. Ljuvligt gott och som sagt mättande!

Imorgon är det ju våffeldagen men vi tjuvstartade redan idag och åt mandelmjölsvåfflor till brunch! Samma tillbehör som till pannkakorna på första våfflan... men den andra fick sällskap av vispad grädde! Gott gott! Jag hittade våffelreceptet här.Våfflor på mandelmjöl

(3 st, lagom till två pers som brunch eller frukost)

1 dl mandelmjöl (jag brukar använda Risentas)
2 ekoägg
1 dl grädde
1/2 msk psyllium eller fiberhusk (bra för att få lite stadga i våfflorna)
1 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
En liten nypa salt

Blanda allt till smeten och grädda gyllene våfflor i våffeljärn. Servera genast med valfria tillbehör, till exempel tjockyoghurt, tinade bär, honung och/eller grädde. Söta ovanpå med honung efter behag! Observera att våfflorna verkligen bör ätas direkt när de är färdiggräddade, de är inte riktigt lika frasiga som "frasvåfflor" och blir snabbt mjuka!

1 kommentar:

Marja - Baka Sockerfritt sa...

Håller med om att mandelmjöl är utmärkt att använda istället för mjol :) Pannkakor och våfflor är verkligen gott!