24 oktober 2012

Pasta med morötter och fetaost

Även om jag älskar att laga mat med mängder av olika kryddor i (till exempel tikka masala) så är det ibland skönt att laga något riktigt enkelt till middag! Den här pastarätten är så brutalt enkel att den nästan går att göra i sömnen. Allt som behövs är en stav- eller stående mixer - och så lite morötter!

Pasta med morotssås och fetaost
(ca 3 port)

Ca 220 g pasta (jag gillar farfalle)
Ca 3/4 msk grönsaks- eller kycklingfond (på flaska)
2 stora morötter
1 rejäl klick crème fraiche
Örtkryddor (torkade eller färska)
Salt, peppar
200 g fetaost

Koka pastan som vanligt. Skala morötterna och skär i tunna skivor. Koka upp ca 2 1/2 dl vatten med grönsaks- eller kycklingfond i. Koka morötterna mjuka i buljongen under tiden som pastan kokar. Mixa morötter och buljong tillsammans med en stor klick crème fraiche och en nypa örtkryddor. Smaka av med salt och peppar. Skär fetaosten i fina kuber. Servera pastan och såsen tillsammans (eventuellt sammanblandade) med fetaosten ovanpå.

1 kommentar:

Carro sa...

Hej!
Hittade din blogg av en slump när jag sökte på mozzarella pizza.

Då jag själv är intresserad av god mat och matlagning älskar jag att hitta bra och inspirerande recept (och självklart BRA matbloggar)!
Tycker din verkar väldigt trevlig, och gillar verkligen detta recept...brukar själv göra pasta och fetaost med massa olika grönsaker/blandningar...men just denna har jag aldrig tänkt på :)