16 november 2012

Äppel- och mandelmassemuffins

Det ekar mellan inläggen just nu. Vi håller nämligen på att flytta. All tid som inte tillbringas på jobbet går åt till att packa flyttlådor. Nu har vi dock flytten inom nära räckhåll och det känns härligt att en ny (eller ja, ny för oss) lägenhet väntar. För att hålla modet uppe under det eviga inpackandet i silkespapper bakar jag lite godsaker då och då, bland annat de här muffinsarna med äpple och mandelmassa! Använd goda svenska äpplen så blir allt extra bra! Receptet kommer ursprungligen från Allt om Mat men då med annan smaksättning. 


Äppelmuffins med mandelmassa
(ca 10 st)

125 g smör
4 dl vetemjöl
1 3/4 dl råströsocker
2 tsk bakpulver
1 tsk äppelpajkryddor eller kanel
2 dl mjölk
1 ekoägg
100 g mandelmassa
2 mellanstora äpplen

Sätt ugnen på 200 grader. Ställ muffinsformar i en muffinsform av metall. Smält smöret. Blanda de torra ingredienserna (mjöl, socker, bakpulver, kryddor). Blanda smör, ägg och mjölk. Rör därefter ner de torra ingredienserna. Fördela smeten i formarna. Riv mandelmassan fint och fördela över muffinsen. Skär äpplena fint och tryck ner ett par-tre skivor i varje muffins. Grädda i ca 20 minuter, känn med sticka.  

Inga kommentarer: