Apelsin- och kardemummakakor
(ca 20-25 st)
125 g smör, rumsvarmt
3/4 dl strösocker
1 tsk stötta kardemummakärnor
180 g vetemjöl (dvs. 3 dl)
Rivet skal av 1 apelsin
(ca 20-25 st)
125 g smör, rumsvarmt
3/4 dl strösocker
1 tsk stötta kardemummakärnor
180 g vetemjöl (dvs. 3 dl)
Rivet skal av 1 apelsin
Ca 2 msk strösocker till bakplåtspapperet
Rör smör och socker pösigt. Blanda ner stött kardemumma, vetemjöl och rivet skal av 1/2 apelsin (obs!), och nyp ihop till en deg. Strö ut rivet skal från resten av apelsinen och ca 2 msk strösocker på ett bakplåtspapper. Ta upp degen och forma till en rulle på bakplåtspapperet. Rulla runt ordentligt så att det mesta av apelsinskalet fastnar. Vira in rullen i papperet och låt vila i kylen i minst en timme. Sätt ugnen på 175 grader. Skär rullen i ca 1/2 cm tunna skivor och lägg på ett fräscht bakplåtspapper. Grädda ca 10-11 minuter till dess att kakorna fått en gnutta färg. Låt svalna helt innan du äter dem!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar