Äsch, vi kan väl ta en småkaka till på en gång? Det här är en liten kaka som jag återvänder till gång efter gång! Knäckiga, ändå lite mjuka och så lätta att variera smakmässigt. Tidigare har jag bland annat bakat dem med pepparkakskryddning och med bara ingefära men nu fick det bli kanel. Kakorna är alldeles för goda för sitt eget bästa och varar inte länge hemma hos oss...
Enkla kanelkakor
(ca 20-25 st)
100 g smör, rumsvarmt
1 dl socker (jag använde hälften mörkt muscovadosocker, hälften strösocker)
2 msk ljus sirap
2 1/4 dl vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
2 tsk kanel
1 liten nypa flingsalt
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör, socker och sirap pösigt. Blanda vetemjöl, bikarbonat, kanel och salt vid sidan om. Rör ner och blanda till en deg. Forma till två längder på bakplåtspappersklädd plåt. Försök att få längderna så jämna som möjligt så att de gräddas lika mycket på kanterna. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Ta ut och skär längderna i sneda bitar medan de fortfarande är varma. Låt svalna på plåten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar