Kryddig kycklingcurry
(2 port)
2 kycklingfiléer
Marinad:
Marinad:
1 tsk milt paprikapulver
1/2 tsk gurkmeja
1 tsk malen koriander
1/2 tsk spiskumminfrön
1 krm cayennepeppar
1/2 tsk flingsalt
1 msk pressad citron
1/2 dl vatten
Dela kycklingfiléerna i mindre bitar. Blanda alla ingredienser till marinaden och lägg ner kycklingen. Låt stå i kylen i ca 1 timme.
1 gul lök
1 tsk bruna senapsfrön
Olja till stekning
1 vitlöksklyfta
200 ml kokosmjölk
Hetta upp olja i en panna. Skiva löken och vitlöksklyftan. Häll ner senapsfröna och låt dem hettas upp. Rör ner skivad lök och vitlök och låt steka några minuter på svag värme under omrörning. Tag därefter upp kycklingen ur marinaden och rör ner i lökpannan tillsammans med en nypa flingsalt. Fräs i några minuter. Häll på kokosmjöken och låt koka ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med nygräddade naanbröd eller ris.
1/2 tsk gurkmeja
1 tsk malen koriander
1/2 tsk spiskumminfrön
1 krm cayennepeppar
1/2 tsk flingsalt
1 msk pressad citron
1/2 dl vatten
Dela kycklingfiléerna i mindre bitar. Blanda alla ingredienser till marinaden och lägg ner kycklingen. Låt stå i kylen i ca 1 timme.
1 gul lök
1 tsk bruna senapsfrön
Olja till stekning
1 vitlöksklyfta
200 ml kokosmjölk
Hetta upp olja i en panna. Skiva löken och vitlöksklyftan. Häll ner senapsfröna och låt dem hettas upp. Rör ner skivad lök och vitlök och låt steka några minuter på svag värme under omrörning. Tag därefter upp kycklingen ur marinaden och rör ner i lökpannan tillsammans med en nypa flingsalt. Fräs i några minuter. Häll på kokosmjöken och låt koka ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med nygräddade naanbröd eller ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar