Chèvremousse med päron
(4 port)
120 g chèvre (mild getost)
120 g chèvre (mild getost)
1 1/2 dl vispgrädde
1/2 dl kesella
1/2 dl kesella
2 ägg
salt, svartpeppar
smör till formarna
salt, svartpeppar
smör till formarna
2 päron (välmogna)
Ev jordgubbar eller andra bär
Ev flytande honung
Sätt ugnen på 175 grader. Sätt samtidigt in en långpanna i ugnen och fyll till ungefär hälften med vatten. Skär bort eventuella hårda kanter på getosten. Mixa getost, vispgrädde, kesella och ägg till en slät röra. Smaka av med svartpeppar och salt (behövdes inte för mig). Smöra fyra ugnsfasta portionsformar och fördela smeten i dem. Sätt i den vattenfyllda långpannan och grädda i ca 30-40 minuter. Kolla så att mousseformarna inte blir för mörka på ovansidan, täck i så fall med ugnsfolie. Låt svalna och låt sedan stå i kylen till servering.
Vänd upp moussen på tallrikar. Skala päronen och skär dem och eventuella andra bär i bitar och lägg runt moussen. Ringla eventuellt lite flytande honung ovanpå.
Ev jordgubbar eller andra bär
Ev flytande honung
Sätt ugnen på 175 grader. Sätt samtidigt in en långpanna i ugnen och fyll till ungefär hälften med vatten. Skär bort eventuella hårda kanter på getosten. Mixa getost, vispgrädde, kesella och ägg till en slät röra. Smaka av med svartpeppar och salt (behövdes inte för mig). Smöra fyra ugnsfasta portionsformar och fördela smeten i dem. Sätt i den vattenfyllda långpannan och grädda i ca 30-40 minuter. Kolla så att mousseformarna inte blir för mörka på ovansidan, täck i så fall med ugnsfolie. Låt svalna och låt sedan stå i kylen till servering.
Vänd upp moussen på tallrikar. Skala päronen och skär dem och eventuella andra bär i bitar och lägg runt moussen. Ringla eventuellt lite flytande honung ovanpå.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar