01 februari 2012

Tjuvstart på våren

När förkylningen vägrar med sig, snön är tillbaka och kylan inte heller släpper taget - ja, då är det dags att fuska! Jag vet, jag vet, det är inte semmeldags ännu... men nu fick det vara nog med vintermörkret! Vi gav med oss, köpte varsin semla på ett klassiskt konditori - och gott var det!

För övrigt infaller varje år den stora semmelstriden hemma hos oss då den första semlan ska inmundigas! Jag hävdar att varm mjölk till semlan är ett måste, mannen vägrar. Som tur var är det ett ganska lättsamt gräl som ju avslutas med att båda slukar respektive semla på det sätt som föredras.


Har ni ätit den första semlan för året eller väntar ni till fettisdagen som i år infaller 21 februari?

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag tjuvstartade i går när en kollega bjöd på en saffranssemla. Det är sådant man kallar synkretism men den smakade helt OK. Hör av andra kolleger att det nu ska finnas även chokladsemlor!?
Bloggarmamman