Ni förstår nog utan att jag behöver skriva det att den här soppan är ypperligt flexibel vad gäller ingredienser. Jag kan tänka mig att de flesta rotfrukterna blir riktigt goda! Skär bara allt i tillräckligt små bitar så kokar de snabbt och du slipper vänta länge på maten.
Allt-i-ett-soppa med bacon och kikärter
(ca 3 port)
1/2 paket bacon (70 g alltså)
1 liten gul lök
1 mellanstor palsternacka (eller morot)
1 mellanstor potatis
(ca 3 port)
1/2 paket bacon (70 g alltså)
1 liten gul lök
1 mellanstor palsternacka (eller morot)
1 mellanstor potatis
1/2 purjolök
Smör/olja till stekning
Smör/olja till stekning
1 stor tomat (eller ca 8 körsbärstomater)
Ca 8 dl varmt vatten
1/2 burk kikärter, avrunna
Ca 8 dl varmt vatten
1/2 burk kikärter, avrunna
1 grönsaksbuljongtärning
2 tsk torkade örtkryddor (välj själv)
1-2 tsk chili- och vitlökssås
1-2 tsk chili- och vitlökssås
1 dl risoni (dvs. pasta som ser ut som riskorn)
Parmesan (att riva ovanpå)
Parmesan (att riva ovanpå)
Hacka bacon, lök, palsternacka, potatis och purjolök fint. Fräs i lite olja i någon minut. Dela tomaten i mindre bitar och lägg ner i grytan tillsammans med kikärter, örtkryddor, buljongtärning och chili- och vitlökssås. Häll på varmt vatten (jag kokar upp i vattenkokaren). Låt koka i ca 10 minuter. Häll ner risonin och låt koka ca 11 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med lite riven parmesanost ovanpå och gärna ett gott bröd!
2 kommentarer:
Visst är det nästan lite konstigt att mat lagad på rester ofta blir så god?
Fredagshälsningar från fröken Dill
Kanske blir det extra gott när förväntningarna inte är så höga? Trevlig helg! /Helena
Skicka en kommentar