Egentligen ska ju gotländsk saffranspannkaka serveras med salmbärssylt men för oss icke-gotlänningar går det ju lika bra med björnbärs- eller drottningsylt. En klick grädde till är inte helt fel heller...
Enkel saffranspannkaka
(ca 6 port)
Ca 800 g risgrynsgröt (eller koka på 1 1/2 dl grötris, 1 l mjölk)
2 ägg
1 paket saffran (1/2 g)
1 dl matlagningsgrädde
Ett par nävar flagad mandel att strö ovanpå
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda gröt, ägg, saffran och matlagningsgrädde. Smaka av med socker och salt. Häll smeten i en smord form och strö flagad mandel ovanpå. Grädda i ca 35 minuter. Servera med sylt och gärna en klick grädde.
Ca 800 g risgrynsgröt (eller koka på 1 1/2 dl grötris, 1 l mjölk)
2 ägg
1 paket saffran (1/2 g)
1 dl matlagningsgrädde
Ett par nävar flagad mandel att strö ovanpå
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda gröt, ägg, saffran och matlagningsgrädde. Smaka av med socker och salt. Häll smeten i en smord form och strö flagad mandel ovanpå. Grädda i ca 35 minuter. Servera med sylt och gärna en klick grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar