Rom-, citron- och ingefärstoddy
(2 glas)
1/2 citron
2 1/2 cm färsk ingefära i skivor
2 1/2 cm färsk ingefära i skivor
1 msk honung
1 msk mörkt muscovadosocker
1 krm vaniljpulver
4 dl vatten
1 msk mörkt muscovadosocker
1 krm vaniljpulver
4 dl vatten
2 msk rom (eller mer...)
Hyvla av citronskalet med en potatisskalare. Pressa sedan citronen ner i en kastrull. Blanda i alla övriga ingredienser utom rommen. Koka upp. Låt sjuda under lock ca 3 minuter. Dra sedan av kastrullen från värmen och låt dra ytterligare 3 minuter. Rör ner rom efter behag (jag tog 2 msk för en ganska mild romsmak).Sila av drycken i muggar. Lägg gärna ner några bitar citronskal i muggarna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar