21 januari 2012

Rom-, citron- och ingefärstoddy

Kanske är det här den ultimata förkylningsdrycken en lördagskväll i januari när blötsnön yr utanför fönstret? Ingefära, honung och citron är bra mot snuvan, rom... ja, det piggar ju upp! Tack Allt om mat för receptet!

Rom-, citron- och ingefärstoddy
(2 glas)
1/2 citron
2 1/2 cm färsk ingefära i skivor
1 msk honung
1 msk mörkt muscovadosocker
1 krm vaniljpulver
4 dl vatten
2 msk rom (eller mer...)

Hyvla av citronskalet med en potatisskalare. Pressa sedan citronen ner i en kastrull. Blanda i alla övriga ingredienser utom rommen. Koka upp. Låt sjuda under lock ca 3 minuter. Dra sedan av kastrullen från värmen och låt dra ytterligare 3 minuter. Rör ner rom efter behag (jag tog 2 msk för en ganska mild romsmak).Sila av drycken i muggar. Lägg gärna ner några bitar citronskal i muggarna. 


Inga kommentarer: