01 december 2011

Pepparkaksmuffins med cream cheese-frosting

Nu är det första december - och därmed dags för julrecepten att börja strömma in på bloggen! Varför inte börja med söta muffins med pepparkakssmak? 

Blossa i samarbete med Roy Fares har tagit fram en liten broschyr med årets glöggtilltugg och väljer att fokusera på sju sorters pepparkakor. Jag hittade de här pepparkakscupcakesen lite av en slump och gjorde dem (och åt) trots att vi faktiskt inte smakat på Blossa 2011-glöggen ännu. Muffinsarna - för jag väljer att kalla cupcakes så - är ganska täta i konsistensen och blir extra goda med frostingen på! 


Pepparkaksmuffins med cream cheese-frosting
(ca 8 st)

1 dl mjölk
½ dl vispgrädde
1 dl strösocker
40 g smör
1 msk ljus sirap
1 tsk pepparkakskrydda
1 ägg
2 ½ dl vetemjöl
½ tsk bikarbonat

Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Rör ner mjölk, grädde, socker, smör, sirap och pepparkakskrydda och värm tills blandningen är lite mer än fingervarm. Häll över i en skål och vispa ner ägget. Rör sedan ner mjöl och bikarbonat och vispa i ca 2 minuter. Häll smeten i muffinsformar och grädda i ca 17-20 minuter (känn med sticka).

Frosting:

200 g cream cheese
Knappt 1 dl florsocker
1/2 tsk pepparkakskrydda

Vispa ihop cream cheese, florsocker och pepparkakskrydda. Spritsa ovanpå muffinsarna på något tjusigt sätt. Njut!

Recept: Blossa/Ray Fares

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej Helena!
Mamma och jag bakade pepparkakmuffins tillsammans. De blev nästan lika fina som på bilden. Jag tog med mig de flesta hem till Ullebo för att bjuda mina kompisar.
Kram Ulle
PS Och i lördags fick jag pulled pork till middag. Det är en av mina älsklingsrätter. Fast mamma använde det enkla receptet med färdig sås.