Lingongräddebakelser med mandelmassebotten
(4 bakelser)
100 g mandelmassa, finriven
1 medelstort ägg
1/4 dl strösocker
1/4 dl vetemjöl
1/2 tsk malen kardemumma
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda finriven mandelmassa med ägg och socker. Rör därefter ner vetemjöl och kardemumma. Fördela i fyra bullformar eller liknande (med bredare botten än muffinsformar). Grädda i ca 15 minuter eller tills bottnarna fått fin färg. Ta ut och låt svalna helt, gärna i kylen.
(4 bakelser)
100 g mandelmassa, finriven
1 medelstort ägg
1/4 dl strösocker
1/4 dl vetemjöl
1/2 tsk malen kardemumma
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda finriven mandelmassa med ägg och socker. Rör därefter ner vetemjöl och kardemumma. Fördela i fyra bullformar eller liknande (med bredare botten än muffinsformar). Grädda i ca 15 minuter eller tills bottnarna fått fin färg. Ta ut och låt svalna helt, gärna i kylen.
1 1/2 dl vispgrädde
1/2 dl lingonsylt (eller rårörda lingon)
1/4 dl tjock yoghurt (typ grekisk)
1/2 dl lingonsylt (eller rårörda lingon)
1/4 dl tjock yoghurt (typ grekisk)
Lite vit choklad att riva över
En nypa frysta eller färska lingon att strö över
Vispa grädden löst. Tillsätt lingonsylt och yoghurt och fortsätt vispa till en rätt så fast grädde. Smaka av med lingonsylt. Ta upp mandelmassebottnarna från formarna och spritsa lingongrädden ovanpå. Riv lite vit choklad över och strö några lingon ovanpå. Servera genast!
En nypa frysta eller färska lingon att strö över
Vispa grädden löst. Tillsätt lingonsylt och yoghurt och fortsätt vispa till en rätt så fast grädde. Smaka av med lingonsylt. Ta upp mandelmassebottnarna från formarna och spritsa lingongrädden ovanpå. Riv lite vit choklad över och strö några lingon ovanpå. Servera genast!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar