De här kolakakorna med pepparkakstouch har snurrat några varv på bloggar och bakböcker de senaste åren - inte så förvånande eftersom de är väldigt enkla att röra ihop och lätta att variera med olika kryddor. Här använde jag som sagt pepparkakskryddor i form av kryddnejlika, kanel och ingefära. Med bara vanilj får de en renare kolasmak. Bara kanel eller kardemumma är säkert gott också!
Kolakakor med pepparkakstouch
(ca 25 st)
100 g smör, rumsvarmt
1 dl socker
2 msk ljus sirap
2 1/4 dl vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk malen ingefära
1 tsk vaniljsocker
3/4 tsk malen kryddnejlika
1 tsk malen kanel
1 liten liten nypa flingsalt
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa rumsvarmt smör, socker och sirap pösigt. Blanda vetemjöl, bikarbonat och kryddor vid sidan av. Rör ner och blanda till smet. Forma till två längder på bakplåtspappersklädd plåt. Tryck ner längderna lite med en gaffel. Grädda mitt i ugnen i ca 14 minuter. Skär i sneda bitar medan kakorna fortfarande är varma. Låt svalna på plåten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar