Rostad tomat- och paprikasoppa
(2 port)
500 g mogna tomater
1 röd paprika
2 vitlöksklyftor
Olja (raps- eller oliv) att ringla över
1 msk grönsaksbuljongspulver
Salt, svartpeppar, örtkryddor
100 g fetaost
Sätt ugnen på 225 grader. Dela tomaterna och paprikan i mindre bitar och lägg tillsammans med vitlöksklyftorna i en ugnsfast form. Ringla lite olja över. Rosta i ugnen i ca 25 minuter. Häll över tomaterna och paprikan i en kastrull, kläm ut vitlöksklyftorna ur skalet och mixa allt slätt med mixerstav. Blanda ner grönsaksbuljongpulver (ta lite i taget) och späd med kokande vatten. Smaka av med buljongpulver, salt, svartpeppar och örtkryddor. Servera med fetaost i tärningar. Ät gärna med ett gott bröd!
(2 port)
500 g mogna tomater
1 röd paprika
2 vitlöksklyftor
Olja (raps- eller oliv) att ringla över
1 msk grönsaksbuljongspulver
Salt, svartpeppar, örtkryddor
100 g fetaost
Sätt ugnen på 225 grader. Dela tomaterna och paprikan i mindre bitar och lägg tillsammans med vitlöksklyftorna i en ugnsfast form. Ringla lite olja över. Rosta i ugnen i ca 25 minuter. Häll över tomaterna och paprikan i en kastrull, kläm ut vitlöksklyftorna ur skalet och mixa allt slätt med mixerstav. Blanda ner grönsaksbuljongpulver (ta lite i taget) och späd med kokande vatten. Smaka av med buljongpulver, salt, svartpeppar och örtkryddor. Servera med fetaost i tärningar. Ät gärna med ett gott bröd!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar