13 september 2011

Rostad tomat- och paprikasoppa

I affären idag fanns världens finaste plommontomater till ett fånigt billigt pris, alldeles perfekt mogna för att göra en härlig rostad tomat- och paprikasoppa (recept från dn.se med smärre modifikationer). Ja, en röd paprika fick också följa med ner i den här väldigt enkla soppan. Hela rätten bygger verkligen på ugnsrostningen som får tomaterna, paprikan och vitlöken att smaka så mycket mer. Har du lök hemma (vilket de flesta utom jag säkert har...), rosta gärna en liten rödlök i ugnen också. 

Rostad tomat- och paprikasoppa
(2 port)

500 g mogna tomater
1 röd paprika
2 vitlöksklyftor
Olja (raps- eller oliv) att ringla över
1 msk grönsaksbuljongspulver
Salt, svartpeppar, örtkryddor
100 g fetaost

Sätt ugnen på 225 grader. Dela tomaterna och paprikan i mindre bitar och lägg tillsammans med vitlöksklyftorna i en ugnsfast form. Ringla lite olja över. Rosta i ugnen i ca 25 minuter. Häll över tomaterna och paprikan i en kastrull, kläm ut vitlöksklyftorna ur skalet och mixa allt slätt med mixerstav. Blanda ner grönsaksbuljongpulver (ta lite i taget) och späd med kokande vatten. Smaka av med buljongpulver, salt, svartpeppar och örtkryddor. Servera med fetaost i tärningar. Ät gärna med ett gott bröd!

Inga kommentarer: