31 augusti 2011

Rostbrödsvåfflor

I något gammalt nummer av ICA:s Buffé presenterades olika tips på mellanmål. Bland annat visades våffelliknande skapelser som baseras på rostbröd. Ja, rostbrödsvåfflor låter ju inte jättegott men lita på mig, de här blir bra till brunch! Egentligen är de nästan som fattiga riddare men de tillagas i våffeljärn. Har du inget våffeljärn går det säkert bra att steka dem istället.

Som bas använde jag vårt vanliga rostbröd Rasker som även innehåller en del fibrer. Med lite god vilja skulle alltså de här rostbrödsvåfflorna kunna vara lite nyttiga... om du inte serverar med tillbehör som sabbar  nyttigheten såklart. Vi åt med lite keso (första våfflan), jordgubbs- och rabarbermarmelad och så grädde (andra våfflan).


Våfflor på rostbröd
(2 port)

2 ägg
3/4 dl mjölk
En liten nypa salt
En nypa socker
En nypa kanel
4 skivor rostbröd

Vispa ihop smeten. Värm våffeljärnet (eller lite smör i en stekpanna). Doppa brödskivorna och grädda en efter en. Om du använder våffeljärn, ha lite smör i där också. "Våfflorna" tar bara någon minut per sida att grädda. Servera med tillbehör enligt egen smak, t ex keso (gärna med lite vaniljpulver i), grädde, sylt, färska bär...

1 kommentar:

Guldkant sa...

Vilken bra ide'! Med kanelen i låtet det super!